Introductie

Ben jij resultaatgericht, kritisch en communicatief sterk? Heb jij veel kennis en ervaring op het gebied van toezicht houden? Mooi, want wij zoeken ter versterking van ons team:


Organisatie

De afdeling VTH bestaat uit het team Vergunningverlening en het team Toezicht & Handhaving, beide aangestuurd door een teamleider. Naast een flexibele schil zijn circa 30 medewerkers in dienst bij deze afdeling. Dit jaar staat in het teken van het verdere invulling geven in de opgaven voor VTH. In verband met druk op de capaciteit van het team zoeken wij twee ervaren toezichthouders die vooral achterstanden in de werkvoorraad gaan wegwerken.


Functie

Je bent in staat om vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Je loopt niet weg voor lastige situaties en zoekt altijd naar oplossingen. Je communicatief vaardig, zowel in woord en op schrift. Je zorgt tevens voor adequate registratie en vastlegging van zaken in de informatie omgeving. Je hebt al wat werkervaring, bijvoorbeeld bij infrastructurele projecten. Je staat stevig in je schoenen, want je durft op te treden indien nodig. Je bent niet bang om je handen vies te maken. Je zult je richten op handhaving op de volgende gebieden:

· Toezicht op waterinfrastructuur

Waar dijken worden gemaakt, waar water wordt gedempt of juist wordt gegraven of waar werkzaamheden in het water plaats vinden, houd je toezicht.

Bij infrastructurele projecten, zoals de aanleg van een woonwijk vlakbij oppervlaktewater, wordt je ingezet om toezicht te houden op de waterwet. Daarnaast houd je er toezicht op dat de watergangen voldoende diep blijven en dat het water voldoende kan doorstromen.

· Agrarisch toezicht

Als agrarisch toezichthouder houd je toezicht op agrarische bedrijven, zoals rundveehouderijen, fruitteeltbedrijven en glastuinbouwbedrijven. Je controleert of de bedrijven zich houden aan de voorschriften. Bijvoorbeeld of het erf veegschoon is, of er geen agrarische afvalstoffen of bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater terecht kunnen komen en of er bijvoorbeeld bij droogte niet teveel water onttrokken wordt om te beregenen.

· Toezicht op grondwateronttrekkingen en lozingen

Ligt er ergens een weg open voor de aanleg van riolering of zijn er grote civieltechnische werken, zoals de aanleg van een nieuw treinstation? Dan is de kans groot dat er hiervoor grondwater wordt onttrokken. Jij bent degene die op locatie controleert of de voorschriften worden nageleefd.

Jouw competenties:

· Communicatief vaardig

· Bestuurlijk sensitief

· Representatief

· Analytisch

· Zelfstandigheid


Functie eisen

Wat maakt jou succesvol? (harde eisen)

1. Minimale beschikbaarheid voor 24 uur per week, maximaal 36 uur per week.

2. Minimaal beschikbaar gedurende 6 maanden.

3. Afgeronde opleiding op minimaal MBO – 4 niveau.

4. Minimaal 3 jaar werkervaring als toezichthouder bij een overheidsinstantie.

5. Je beschikt over rijbewijs B.

Wat is een pré?

1. Afgeronde HBO bachelor.

2. Minimaal 5 jaar werkervaring als toezichthouder op domein waterwet, specifiek waterinfra.

3. Afgeronde opleiding/trainingen op het gebied van civiele techniek, hydrologie of milieukunde.

4. Beschikbaar uiterlijk per 1 juli 2019.


Sollicitatie

Sollicitaties graag aangeven bij Erik Thijsen

06-44522997

e.thijsen@burdock.com