Introductie

Voor het team Bouwtoezicht van de gemeente Zwolle zijn wij op zoek naar een Constructeur. Samen met het team hebben jullie de taak om toezicht uit te oefenen op de naleving van wet- en regelgeving en eventueel geconstateerde overtredingen door verleiding, informeren, afspreken en/ of sanctioneren ongedaan te (laten) maken. De contacten zijn vaak één op één gericht op de ondernemer of burger. In de inrichting van de organisatie nemen zij het perspectief van de klant als het centrale uitgangspunt. De Zwolse constructeurs maken onderdeel uit van dit team.

Het is een functie voor 8 uur per week met een duur van 12 maanden, de start is in januari 2020.

Organisatie

Zwolle is een bruisende, veelzijdige Hanzestad en thuishaven van 125.000 inwoners, waaronder veel creatieve studenten, inventieve ondernemers en eigenwijze vrijdenkers. Hier geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken en samen optrekken. De bundeling van onze kennis, handelsgeest en creativiteit maakt Zwolle tot een diverse stad, opgebouwd vanuit een sterk netwerk. Zwolle ligt centraal in Overijssel. Door de goede landelijke bereikbaarheid is Zwolle een knooppunt en centrale speler in de regio.

De afdeling Fysieke Leefomgeving levert een bijdrage aan een vitale, veilige en leefbare omgeving. De afdeling bestaat uit elf teams die intensief met elkaar samenwerken en zich samen inzetten om dit te bereiken.

Functie

Samen met de beide andere constructeurs controleer en toets je de bij vergunningsaanvragen gevoegde of na afgifte toegezonden constructietekeningen en berekeningen aan de hand van het Bouwbesluit. Je gaat in gesprek met klanten om hen te adviseren over de constructiemogelijkheden, materiaaltoepassing en detaillering.

Jij communiceert duidelijk, helder en vooral juridisch juist over de constructieve veiligheid van bouwplannen met de ontwerpend constructeur, architect, aanvrager of vergunninghouder. Tot slot treed je op als contactpersoon voor bedrijven, burgers en/of instellingen en fungeer je als vraagbaak voor je collega’s.

Functie eisen

  • Je hebt een HBO diploma, aangevuld met HTI beton- en/of staalconstructeur of Betonconstructeur BV of een universitaire opleiding op het gebied van bouwconstructies.
  • Aantoonbaar 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
  • Het bezit van ABW 1 en/of 2 en ervaring met het werken met een zaaksysteem (bijv. de esuite van Dimpact of PowerBrowser van Genetics) zijn een pré.
  • Je hebt kennis van moderne meettechnieken en rekenprogrammatuur.
  • Je hebt een kritische en klantgerichte houding en bent je er van bewust dat jouw werkzaamheden het verloop van een werk en de algemene veiligheid kunnen bepalen.
  • Je bent klantgericht, besluitvaardig en daadkrachtig.
  • Je kunt problemen goed analyseren en je bevindingen en adviezen helder, evenwichtig en overtuigend presenteren.
  • Je beschikt zowel mondeling als schriftelijk over goede communicatie vaardigheden.

Sollicitatie

Wil je solliciteren op deze vacature?
Klik dan op de knop “solliciteren” en laat je CV en motivatiebrief achter.

Heb je vragen over deze vacature?
Neem dan contact op met Pim Sala, Recruiter bij Burdock
p.sala@burdock.com | 06-57756393 | 070-3191990