Project Gaasperdammerweg

Opdrachtgever: Rijkswaterstaat

Sector: civiele techniek

Duur: 2016-2020

Binnen het samenwerkingsverband IXAS werken we aan de uitbreiding van de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen: de Gaasperdammerweg. In het project verbeteren we de toegankelijkheid van de regio. En leggen we een tunnel aan om geluidsoverlast te voorkomen. In IXAS werken de organisaties Ballast Nedam, Fluor, Heijmans en 3i samen. Het samenwerkingsverband is speciaal opgericht voor het project.

Doel van het project Gaasperdammerweg

Tot 2020 wordt de A9 Gaasperdammerweg tussen knooppunten Holendrecht en Diemen verbreed naar 5 rijstroken per rijrichting en een wisselstrook. De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert. Daarmee verbetert de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

Ongeveer 3 kilometer van de A9 Gaasperdammerweg komt in een tunnel. Zo wordt de lucht in de woonwijken langs de tunnel schoner en is er minder geluid. Bovenop het dak van de tunnel komt een groot park dat de wijken in Amsterdam Zuidoost met elkaar verbindt. Dit heft de huidige fysieke barrièrewerking op tussen de wijken de Bijlmer (ten noorden van A9) en Gaasperdam (ten zuiden van de A9).

Voortgang van het project

Wij begonnen aan het project in 2016. Het is de verwachting dat het project in 2020 is afgerond. Meer informatie over de voortgang van het project kun je vinden op de projectwebsite van de A9 Gaasperdammerweg.