Project in beeld met Alex van de Boer

01-02-2022

Project in beeld met Alex van de Boer

Met een aantal collega’s heb ik al kennis mogen maken de afgelopen periode, maar dat is nog niet bij iedereen gelukt. Om die reden stel ik mij graag aan de overige collega’s voor en vertel ik meer over het project waar ik mee bezig ben. Na mijn start bij BBI afgelopen juli ben ik begonnen bij NCG als projectmanager op project Zandplatenbuurt in de gemeente Eemsdelta

NCG en aardbevingsgebied

Het zal je niet ontgaan zijn, in het nieuws is veel aandacht voor de (gevolgen van) gaswinning in en rondom Groningen. Deze gevolgen zijn urgent, omvangrijk en complex. Er is de noodzaak voor veilige huizen, maar wel met behoud van identiteit van dorpen en streken. Het aardbevingsgebied in Groningen vraagt om een publieke regie en een gezamenlijke aanpak. Deze taak rust op de schouders van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). De NCG werkt aan het versterken van 26.724 woningen en gebouwen in het aardbevingsgebied in Groningen met ongeveer 750 mensen. Een opgave die veel impact heeft op het gebied en haar bewoners.

Zandplatenbuurt

Zandplatenbuurt is 1 van de vele projecten die actueel zijn binnen NCG. Zandplatenbuurt is een wijk in Delfzijl die is aangewezen om, daar waar nodig, de woningen te versterken. In totaal zullen ruim 850 woningen uit de jaren 60/70 niet versterkt worden, maar volledig gesloopt. Deze woningen voldoen niet aan de gestelde eisen en het is te kostbaar om de woningen technisch te verbeteren op het gebied van zowel veiligheid als verduurzaming. De gesloopte woningen worden daarom in Delfzijl herbouwt en de bewoners ontvangen ter financiering van hun nieuwe huis een bouwbudget gebaseerd op de waarde van hun oude huis. De herbouwde huizen moeten aan de huidige eisen voldoen en daar wordt met de bouw rekening mee gehouden.

Groot project met emotionele impact

Vanuit mijn rol als projectmanager trek ik samen op met de verschillende belanghebbenden om het verschil te maken en de bewoners in dit project centraal te stellen. Een enorme uitdaging gezien de verschillende belangen die spelen.

Neem contact op

Heb je een specifiek capaciteitsvraagstuk of wil je meer informatie over Burdock? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Bedankt