Introductie

Voor de gemeente Westland zijn wij op zoek naar een Senior Juridisch Adviseur Vastgoed en Grondzaken. Als senior juridisch adviseur Vastgoed en Grondzaken geef je samen met collega’s juridisch advies aan het management, het bestuur en betrokken afdelingen. In de behandeling van zaakdossiers wordt integraal samengewerkt met collega’s van andere teams binnen het cluster en andere clusters. Je komt te werken binnen het cluster Ruimte.

Het is een functie voor 28 tot 36 uur per week met een duur van 5 maanden, de start is zo snel mogelijk. Verlening is mogelijk.

Organisatie

De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster houden zich bezig met het ontwikkelen, initiëren en invulling geven aan ruimtelijke ontwikkelingen. Zij zorgen voor het tot stand brengen én op peil houden van een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving: dit is inclusief beheer, onderhoud, toezicht, handhaving en omgevingsmanagement. Deze veelzijdige werkzaamheden zijn verdeeld over 7 teams.

Team Bedrijfsbureau Ruimte

Het team Bedrijfsbureau Ruimte biedt ondersteuning aan alle primaire processen binnen het cluster Ruimte. De collega’s dragen zorg voor het inrichten, registreren, monitoren en rapporteren van ontwikkelingen in de openbare ruimte. Het team levert zowel proactief als op verzoek informatie aan en bekleedt een signalerende en adviserende rol richting het management en de overige teams als het gaat om de interne bedrijfsvoering. Binnen het team worden verschillende doelgebieden onderscheiden zoals areaalbeheer, juridische advisering, ondersteuning programma- en projectmanagement, procesmanagement en administratie (reiniging, grondzaken, verhuur vastgoed, begraafplaatsen en bedrijfsvoeringaspecten).

Functie

Als jurist Vastgoed en Grondzaken ben je verantwoordelijk voor het opstellen, aanpassen en / of beoordelen van juridische stukken, zoals overeenkomsten en akten op het gebied van vastgoed en grondzaken. Denk hierbij aan exploitatieplannen, anterieure grondexploitatie-overeenkomsten, voorovereenkomsten, ontwikkelingsovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, uitvoeringsovereenkomsten, koopovereenkomsten, leveringsakten, huurovereenkomsten, erfpacht, recht van opstal, allonges en de WVG. Vanuit je juridisch specialisme neem je deel aan (complexe) projecten, in hoofdzaak op het gebied van ruimtelijke (gebieds-)ontwikkelingen.

Het gaat om complexe opgaven en onderhandelingstrajecten van pre-projectfase tot uitvoering en uitgifte. Je beantwoordt vragen vanuit de gemeenteraad en geeft input en ondersteuning bij beleidsvorming en implementatie van nieuwe wetgeving. Ook betreft het beheercontracten van het gemeentelijk vastgoed. Tot slot signaleer je mogelijke (beleid)verbeteringen en adviseer je mee over beleidsvorming. Het team is in ontwikkeling en we zijn dan ook op zoek naar mensen die daar aan mee kunnen en willen denken.

Als senior adviseur beschik je over een wo werk- en denkniveau evenals een afgeronde juridische opleiding bij voorkeur op het gebied van privaatrecht/vastgoed en grondzaken. Dat betekent ook dat je de juridische standpunten helder kunt verantwoorden aan niet- juristen en kunt overtuigen in de juridische risico’s en tegelijkertijd kunt zoeken naar oplossingen die wel passen. Je kunt over grenzen heen kijken, het overzicht bewaren en je gaat voor resultaat.

Functie eisen

  • Afgeronde opleiding op minimaal WO niveau, bij voorkeur op het gebied van privaatrecht en/of vastgoed en grondzaken;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als senior adviseur;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als juridisch adviseur vastgoed en grondzaken bij een gemeente.

Competenties

  • Je kan de juridische standpunten helder verantwoorden aan niet- juristen en bent sterk in het overtuigen in de juridische risico’s.
  • Je kunt over grenzen heen kijken, het overzicht bewaren en je gaat voor resultaat.
  • Het gaat hier om een stevige adviseursrol en we zoeken iemand die ideeën heeft hoe je hier invulling aan kunt geven.
  • Je hebt ervaring met het coördineren van werkzaamheden en regisseren van processen.
  • Je bent communicatief sterk en sociaal vaardig en je hebt een vlotte pen. Je beschikt over politiek- bestuurlijke sensitiviteit en goede adviesvaardigheden.
  • Je bent een verbinder en kan mensen enthousiasmeren.
  • Je gaat voor kwaliteit, kunt prima integraal werken om te komen tot oplossingen en het afronden van zaken.

Sollicitatie

Wil je solliciteren op deze vacature?
Klik dan op “Solliciteren” en laat je CV achter.

Heb je vragen over deze vacature?
Neem dan contact op met Pim Sala, Recruiter bij Burdock
p.sala@burdock.com | 06 57 75 63 93