Introductie

Voor het Waterschap Rivierenland zijn wij op zoek naar een Senior Omgevingsmanager voor het Dijkversterkingsproject Tiel-Waardenburg. Het project bevindt zich in de overgang van de planvoorbereidingsfase naar de realisatiefase. Binnenkort wordt de grondverwerving opgestart en bevinden we ons in de aanbestedingsprocedure met de markt. In aanvulling op de IPM rolhouder voor het omgevingsmanagement wordt op korte termijn gezocht naar een Senior Omgevingsmanager waarbij het accent komt te liggen op het stakeholdermanagement.

Het is een functie voor circa 20 uur in de week met een duur van september 2020 tot september 2025.

Functie

In het Dijkversterkingsproject Tiel-Waardenburg wordt toegewerkt naar de versterking van de noordelijke Waaldijk tussen Tiel en Waardenburg.

Als Senior Omgevingsmanager werk je intensief samen met de taxateurs/grondverwervers om te komen tot een zorgvuldige verwerving van de noodzakelijke gronden. Je draagt bij aan het stakeholdermanagement gedurende de uitvoering van de dijkversterking en werkt daarin samen met de omgevingsmanager van de aannemer. Jouw handelen is gericht op ‘Best for Project’, waarbij de belangen van alle betrokken partijen optimaal worden behartigd. Je bent verantwoordelijk voor een adequate informatie-uitwisseling en vastlegging tussen de projectorganisatie en de omgeving. Verantwoording wordt afgelegd aan de IPM-rolhouder OM.

De Senior Omgevingsmanager verzamelt en signaleert proactief de belangen, eisen en wensen van de stakeholders en brengt deze samen in een klanteisenspecificatie (KES). Met de IPM-rolhouder OM en de backoffice van de opdrachtgever vorm jij een hecht team, je bent de ogen en oren van het project en maakt issues en risico’s die jij signaleert bespreekbaar. Met zijn/haar kennis en ervaring weet de Senior Omgevingsmanager samenwerking te creëren met de omgeving wat resulteert in een maatschappelijk draagvlak voor de uitvoering van de dijkversterking.

Werkzaamheden

De senior omgevingsmanager houdt zich bezig met de maatschappelijke inbedding in het project en is daarmee intermediair tussen de (project)organisatie en haar omgeving. Hij of zij probeert begrip en vertrouwen te kweken in de omgeving en te komen tot effectieve samenwerking met omgevingspartijen. De omgevingsmanager heeft een duidelijke signaalfunctie in het projectteam bij het signaleren van onderwerpen vanuit de omgeving die in- en extern invloed kunnen hebben op de kwaliteit van een project.

Taken: de senior omgevingsmanager;

  • verzamelt eisen en wensen bij stakeholders en brengt deze in bij het projectteam;
  • kent de omgeving en verzamelt tijdig benodigde informatie voor de strategie, voortgang, realisatie en organisatie van het project ten behoeve van het realiseren van de opdracht;
  • draagt binnen het aandachtsgebied van omgevingsmanagement risico’s en issue’s aan, actualiseert en beheerst deze en voert in overleg met de IPM-rolhouder beheersmaatregelen uit;
  • draagt zorg voor een (regelmatig up to date te houden) stakeholdersanalyse en formuleert een stakeholdersstrategie die aansluit op de fase en doel van het project

Functie-eisen

  • HBO/WO werk- en denkniveau op het gebied van civiele techniek, cultuurtechniek en/of watermanagement of gelijkwaardig.
  • Beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als omgevingsmanager in de realisatiefase van een infrastructureel project.
  • Beschikt over minimaal 2 jaar ervaring met grondverwerving bij infrastructurele projecten.
  • Ervaring in het coachen van een team.
  • Beschikt over kennis en ervaring van RO-procedures en vergunningstrajecten die samenhangen met minimaal 3 infrastructurele projecten.
  • Heeft minimaal 1 jaar ervaring met Systems Engineering (o.a. KES).

Sollicitatie

Voor meer informatie over deze opdracht kunt u contact opnemen met Pim Sala, Recruiter Bouw en Infra: 06 57 75 63 93 | p.sala@burdock.com