Introductie

Voor het ingenieursbureau Drechtsteden zijn wij op zoek naar een senior projectingenieur. Het betreft een functie voor 36 uur in de week en het project heeft een looptijd tot einde jaar met optie tot verlenging.

Organisatie

Het Ingenieursbureau Drechtsteden is hèt regionale ingenieursbureau voor (semi) overheidsinstellingen in de Drechtsteden (Dordrecht en Zwijndrecht zijn dat Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Sliedrecht). Naast het realiseren van infrastructurele en bouwkundige projecten, verzorgt het bureau het technisch beheer en onderhoud van gemeentelijke gebouwen. De medewerkers van het Ingenieursbureau Drechtsteden kennen de regio. Zij zetten hun kennis en ervaring in bij het ontwerp, de technische voorbereiding en de uitvoering van projecten. Het ingenieursbureau is ingedeeld in een aantal projectteams die zelfstandig de projecten uitvoeren. De teams bestaan uit (senior)projectregisseurs en projectondersteuners en afhankelijk van de projectfases aangevuld met directievoerders, toezichthouders en specialisten. De projectteams worden gecoördineerd door projectregisseurs.

Functie

Als Senior Projectingenieur ondersteun je de projectregisseur bij het succesvol verwerven en tot stand brengen van projecten en behouden c.q. versterken van de marktpositie van het Ingenieursbureau Drechtsteden.

Je bent integraal intern verantwoordelijk voor de toegewezen projecten binnen de met de opdrachtgever en projectregisseur afgesproken randvoorwaarden (tijd, geld, kwaliteit, organisatie en informatie) en op basis van gemaakte afspraken over personeel en budget. Bij afwezigheid van de projectregisseur (gezamenlijk) leidinggeven aan het projectteam.

De projecten hebben een overwegend multidisciplinair karakter en gemiddelde tot hoge moeilijkheidsgraad. Je stemt de werkzaamheden af met deelnemers en andere organisatieonderdelen.

Functie eisen

• Je hebt minimaal een afgeronde opleiding HBO of WO Civiele techniek;

• Je hebt kennis op het gebied van Contracten (UAV, UAV-gc);

• Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring;

• Je hebt ervaring met projectmanagement en contractmanagement en projectmatig creëren.

• Je hebt ervaring in een bestuurlijke omgeving;

• Je hebt ruime kennis met UAV 2012 en systematiek RAW;

• Je bent in bezit van coördinerende kwaliteiten;

• Je hebt goede communicatieve vaardigheden.

Je bent flexibel en vasthoudend als het moet. Je kan op de projecten in de verschillende rollen worden ingezet. Je bent een teamspeler maar kunt ook goed zelfstandig werken. Vanwege het grote aantal betrokkenen bij de projecten moet je uitstekend kunnen communiceren en je goed kunnen inleven in de situatie van andere belanghebbenden.

Je bent dienstverlenend richting het team en klanten, en weet tegelijkertijd ook mensen te bewegen mee te werken aan “jouw” processen. Je bent accuraat in de uitvoering van je werkzaamheden en gericht op kwaliteit. Het werken in teams houdt in dat je goed moet kunnen samenwerken, maar als onderdeel van de control kolom moet je je ook onafhankelijk kunnen opstellen van je eigen projectteam. Het Ingenieursbureau Drechtsteden is een relatief kleine organisatie. Dat vraagt een flexibele instelling van onze medewerkers. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

Sollicitatie

Wil je solliciteren op deze vacature? Klik dan op “Solliciteren” en laat je CV achter.

Heb je vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met Shivani Arjun, Recruiter bij Burdock

s.arjunl@burdock.com I 0612316775