Introductie

Voor onze opdrachtgever in Utrecht zijn wij op zoek naar een Senior Projectmanager voor het project Europalaan Noord. Het project heeft een meerledig doel, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen (sub)doelen op gebiedsniveau en netwerkniveau. Als Projectmanager draag jij zorg voor de aansturing van het team, faciliteren van bestuurlijke overleggen en functioneer je als Omgevingsmanager.

Het is een functie voor 20 uur per week met een duur tot augustus 2021. De start is oktober 2020. Verlenging van de opdracht is mogelijk.

Functie

Het project Europalaan Noord kent de volgende (sub)doelen:

Op gebiedsniveau

Voor de ontwikkeling van de Merwedekanaalzone is onder meer een herinrichting van de Europalaan Noord nodig om te voldoen aan de MER (milieu effect rapportage), aanbevelingen en wettelijke verplichtingen op het gebied van geluid en lucht. Daarnaast is de ontsluiting van de wijk met goed openbaar vervoer van belang om de nieuwe mobiliteitsdoelstellingen te halen. Ook moet de barrière tussen park Transwijk en de woningbouw locatie geslecht worden.

Op netwerkniveau

De wegen rondom de Merwedekanaalzone zijn onderdeel van het netwerk van stedelijke verbindingswegen. Zo ook de Europalaan Noord. Dynamisch verkeersmanagement moet de instroom van autoverkeer vanaf de ring aan de rand van de stad afstemmen op de leefbaarheid en de doorstroming in de stad zelf.

De Europalaan is onderdeel van het kernnet OV. Het kernnet vormt de ruggengraat van het regionale openbaar vervoer en bestaat uit drukke bus- en tramverbindingen in-, van- en naar het stedelijk gebied met veel reizigersvraag. De belangrijkste kwaliteitsaspecten van het kernnet zijn snel, frequent en betrouwbaar. Op de Europalaan is het van belang om zowel de kwaliteit te verbeteren voor het huidige grote aantal reizigers, als het opvangen van de groei. Met een herinrichting van de Europalaan Noord sorteren we voor op een toekomstige vergroting van de capaciteit door een schaalsprong in het OV. Zo maken we het mogelijk om door te groeien naar een systeem met meer capaciteit, zoals bijvoorbeeld een tram.

Resultaat na realisatie

De herinrichting van de Europalaan Noord met inpassing van een vrij liggende openbaar vervoerbaan, goede oversteekkwaliteit en groen. De Europalaan Noord sluit aan op de Wilhelminalaan, het Anne Frankplein en het Europaplein. Bij de herinrichting van de Europalaan Noord dient, qua ruimtereservering, rekening gehouden te worden met een toekomstige vergroting van de capaciteit door een schaalsprong in het OV.

Je taken zijn:

 • Aansturing ontwerp/projectteam
 • Voorbereiden en faciliteren van stakeholdersbijeenkomsten en bestuurlijke overleggen/besluitvorming
 • Omgevingsmanagement
 • Adviseren bestuur over resultaten

Functie-eisen

 • HBO
 • Minimaal 5 jaar ervaring als Senior Projectmanager
 • Ervaring met vakgebied mobiliteit

Dit breng je mee:

 • Kennis en ervaring met het leiden van complexe projecten in een stedelijke omgeving met interne en externe stakeholders
 • Kennis en ervaring van mobiliteitsvraagstukken in relatie tot gebiedsontwikkeling
 • Ervaring met het bestuur/bestuurlijke sensitiviteit
 • Ervaring met het werken in een gemeentelijke organisatie en bij voorkeur specifiek van de gemeente Utrecht of vergelijkbaar
 • Je bent pro-actief, analytisch, communicatief sterk en gericht op samenwerking

Sollicitatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met:
Pim Sala, Recruiter Bouw en Infra | p.sala@burdock.com | 06 57 75 63 93