Introductie

Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een Senior Projectmanager Gebiedsontwikkeling voor de H-Buurt.

Het betreft een functie voor 32 uur per week voor een periode van 12 maanden (met optie tot verlenging). De startdatum is 1 november 2019.

Organisatie

Het cluster Ruimte en Economie staat voor het creëren van de ruimtelijke en economische randvoorwaarden die nodig zijn om Amsterdam tot een sterke metropool uit te laten groeien. Dit doet het cluster vanuit opgaven in de ruimtelijke economische sector van zowel het college als ook de bestuurscommissies van de stadsdelen en met en voor de huidige en toekomstige bewoners, bedrijven en bezoekers. Zo is en blijft de stad goed bereikbaar, is Amsterdam duurzaam en biedt het alle mogelijkheden voor goede leefmilieus en optimale ontwikkeling van de economie.

Belangrijk is dat er aandacht is voor alle schaalniveaus, van portiek tot de gehele metropool. Het Cluster Ruimte en Economie omvat 13 onderdelen met een grote diversiteit aan onderwerpen.

Eén daarvan is Grond en Ontwikkeling. Met ruim 350 medewerkers voeren wij regie op de gebieds- en vastgoedontwikkeling. Daarnaast brengen wij in opdracht projecten voor wonen, werken en voorzieningen in samenhang tot uitvoering. Grond & Ontwikkeling is expert op het gebied van kaveluitgifte, het uitgeven van grond in erfpacht, het bouwrijp maken van gemeentelijke kavels en het transformeren en beheer van onroerend goed en financieel-economische projectbegeleiding.

Bovendien berust het beheer van het erfpachtvermogen van de gemeente Amsterdam bij Grond en Ontwikkeling. De organisatie heeft hierdoor een sterk financieel en ook juridische getinte kant. Grond en Ontwikkeling kent twee pijlers van producten en diensten voor de stad, op het gebied van wonen en werken. Dat zijn Gebiedsontwikkeling en Transformatie enerzijds en Erfpacht en Uitgifte anderzijds. Gebiedsontwikkeling en Transformatie richt zich op het ontwikkelen en bouwen in de stad. Erfpacht en Uitgifte vangrond beheert de erfpachtcontracten in de stad en sluit nieuwe contracten voor het uitgeven van grond.

Functie

Je werkt in opdracht van het team Gebiedsontwikkeling en Transformatie Zuidoost en Ouder-Amstel aan uitdagende gebiedsontwikkelingsprojecten in Amsterdam Zuidoost. Dit doe je met een breed en ervaren team van (young)professionals.

Als onderdeel van het team werk je direct onder leiding van een senior overall projectmanager gebiedsontwikkeling, welke een groot gebied binnen Zuidoost beheert. Jij wordt binnen dat gebied verantwoordelijk voor de H-buurt. Een typische “Bijlmerbuurt”, en een van de ontwikkelbuurten in Zuidoost. De buurt is mede door zijn ligging, tussen het Nelson Mandelapark, de A9, Amstel III en het Arenagebied sterk in ontwikkeling en heeft een projectmanager, met realisatiekracht en gevoel voor de belangen van de bewoners nodig om de H-buurt verder te versterken.

In de projecten is ervaring met grondzaken, erfpacht, transformaties, gebiedsontwikkeling, verduurzaming, participatie noodzakelijk. Werkzaamheden Als senior projectmanager gebiedsontwikkeling H-buurt ben je integraal verantwoordelijk voor alle ruimtelijke opgaven in deze buurt.

Hierbij horen onder andere de volgende werkzaamheden:

  • Ontwikkeling van planproducten en organisatie bestuurlijke besluitvorming ter voorbereiding op toevoeging van wonen, werken en (maatschappelijke) voorzieningen, inclusief parkeren met aandacht voor leefbaarheid en veiligheid. Hiervoor participeer je uitgebreid met buurtbewoners, overleg je met woningcorporaties en andere stakeholders en organiseer je het interne afstemming- en besluitvormingsproces.
  • Daarnaast vorm je een belangrijke schakel bij placemaking, communitybuilding, de verduurzamingsopgaven en lopende transformatieopgaven. Hiervoor organiseer je periodiek overleg over de opgaven met externe stakeholders (waaronder eigenaren divers vastgoed en bewoners(verenigingen) en organiseer je interne afstemming en besluitvorming.

Functie eisen

  • Je beschikt over WO-werk- en denkniveau en bent in het bezit van minimaal een erkende Master Planologie en/of Sociale Geografie;

  • Je hebt in de afgelopen 10 jaar, minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan als zelfstandig functionerend projectmanager in gebiedsontwikkeling en ruimtelijke opgaven;
  • Je hebt in de afgelopen 10 jaar minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan als zelfstandig functionerend projectmanager in één of meerdere G4-gemeenten;
  • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met het Plan- en Besluitvormingsproces Ruimtelijke Maatregelen (pré);
  • Je hebt aantoonbare ervaring met participatieprocessen (pré);
  • Je beschikt over aantoonbare ervaring met gebiedsontwikkeling en transformatie;
  • Je beschikt over aantoonbare ervaring met de verduurzamingsopgave van bestaand bezit.

Sollicitatie

Wil je solliciteren op deze vacature?
Klik dan op “Solliciteren” en laat je CV achter.

Heb je vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met Michael van den Heuvel, Recruiter bij Burdock
m.vandenheuvel@burdock.com I 06-12 57 97 74 I 070-3191990