Project Theemswegtracé

Opdrachtgever: ProRail en Havenbedrijf Rotterdam

Sector: civiele techniek

Duur: 2017-2021

Voor ProRail en Havenbedrijf Rotterdam werken we mee aan een spoorverbinding van de Betuweroute buiten de Calandbrug om richting Maasvlakte 2. Het Theemswegtracé moet ervoor zorgen dat de haven van Rotterdam een betere verbinding krijgt met het achterland. Het project moet gereed zijn in 2020, wanneer de Calandbrug het einde bereikt van haar levensduur.

Doel van het project Theemswegtracé

Het project Theemswegtracé realiseert een ongeveer vier kilometer lange spoorweg vanaf de Merseyweg. Via een verhoogd spoorviaduct langs de Theemsweg gaat deze spoorweg via de Neckarweg tot aan de Moezelweg. Bij de Thomassentunnel en de Rozenburgsesluis gaat het spoor over twee boogbruggen. Het spoor sluit ter hoogte van de A15 weer aan op de huidige spoorbaan.

Onze medewerkers

Bij de opdrachtgevers hebben wij een senior constructeur, een specialist waterhuishouding en een bestekschrijver geplaatst. Zij bereiden het project voor de uitvraag voor. Dit project is toonaangevend in de Randstad.

Verloop van het project

Het tracébesluit voor het Theemswegtracé is onlangs bekendgemaakt. Momenteel gaan ProRail en Havenbedrijf Rotterdam bezig met de uitvraag richting de markt. Zij verwachten voor 2020 het project gerealiseerd te hebben. Meer informatie over de voortgang van het project kun je vinden op de projectwebsite van Theemswegtracé.